Iată câteva personalități care au avut de înfruntat multe piedici de-a lungul vieții, dar s-au ambiționat și au reușit să răzbească în viață, atingându-și, până la urmă, țelurile.

Federico Fellini

FelliniPrimele filme regizate de Federico Fellini – “Luci del Varieta” și “El sceicco bianco” (Șeicul alb) – au fost eșecuri financiare și au primit critici negative. În 1952, un critic de film a scris: “Nu vom mai auzi de Fellini niciodată.” Doi ani mai târziu, Fellini a regizat “La Strada”, care a câștigat un premiu Oscar și alte încă 10 premii și 4 nominalizari, printre care și Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția.

 Sidney Poitier

PoitierDupă prima audiție a lui Sidney Poitier, directorul care se ocupa cu preselecția actorilor i-a spus acestuia: “De ce nu vrei să te oprești în a-i mai face pe oameni să-și piardă timpul? Nu vrei să te ocupi mai bine cu spălatul vaselor sau cu altceva?” Atunci a fost momentul, își amintește Poitier, în care s-a hotărât să-și dedice viața actoriei.

Lucille Ball

BallCând Lucille Ball a început sa studieze actoria în 1927, un profesor universitar de la  John Murray Anderson’s Dramatic School i-a spus: “Încearcă orice altă profesie!”

Jerry Seinfeld

Jerry SeinfeldCând Jerry Seinfeld a urcat pentru prima dată pe scenă, într-un club de comedie, dându-se drept comic profesionist, el a privit publicul și a înghețat, uitând pur și simplu limba engleză. Seinfeld s-a bâlbâit vreun ”minut și jumătate”  și a fost batjocurit în culise.

Michael Caine

Michael CaineDirectorul liceului la care învăța Michael Caine i-a spus la un moment dat: “Vei fi un muncitor toată viața ta!” Și într-adevăr, Michael Caine a muncit pentru a câștiga două premii Oscar.

Beatles

BeatlesCasa de discuri Decca Records a refuzat să semneze un contract pentru înregistrări cu Beatles: “Nu ne place sunetul lor. Grupurile de chitară sunt pe cont propriu.” După ce Decca i-a respins, i-a urmat exemplul Columbia Records.

Elvis Presley

Elvis Presley

 În 1954, Elvis Presley a fost respins la preselecția pentru spectacolul Grand Ole Opry de către directorul Jimmy Denny. Acesta i-a spus lui Presley: “Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Ar trebui să te întorci să conduci camioane.”

Van Gogh

Van GoghVan Gogh a vândut un singur tablou în timpul vieții sale – și anume surorii unuia dintre prietenii săi pentru suma de 400 de franci (aproximativ 50 dolari). Acest lucru nu l-a oprit să picteze peste 800 de tablouri!

  J.K. Rowling

J.K. Rowling J.K. Rowling era șomeră, divorțată și abia putea să își crească fiica din ajutorul social în timp ce a scris primul volum din seria Harry Potter, care a fost respins de 12 edituri înainte să fie publicat de o editură mică din Londra.

 Colonelul Sanders

Colonel SandersColonelul Sanders (care a fost, de-a lungul vieții sale fermier, şofer de tramvai, soldat, pompier pe tren, mediator juridic, vânzător de asigurări, conducător de feribot, comerciant de anvelope, operator de benzinărie şi bucătar amator – creând și o combinaţie de 11 ierburi şi mirodenii specifice, care se folosesc şi azi la KFC) a început să colinde ţara, la vârsta de 65 de ani, pentru a-şi promova afacerea – o rețetă de pui. A fost respins de 1009 ori, dar nu a renunțat și până la urmă a reuşit să-şi găsească un partener pentru a porni firma KFC – la a 1010-a încercare!

 Winston Churchill

Winston ChurchillWinston Churchill a repetat un an în timpul școlii elementare și când a intrat la Harrow, a fost repartizat la cea mai slabă categorie din cea mai slabă clasă. Mai târziu, a picat de două ori examenul de admitere la Academia Militară Regală Sandhurst. Churchill a fost învins în primul său efort de a face parte din Parlament. A devenit prim-ministru la vârsta de 62 de ani. Mai târziu, Winston Churchill a scris: “Nu renunțați niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, important sau neînsemnat – nu renunțați la nimic, cu excepția principiului onoarei și al bunului simț. Niciodată, niciodată, niciodată, să nu cedați niciodată!”

www.webfiend.com

Citiți și: … Dar nu au renunțat! (1)