Ore de Istorie Vie

Îndeplinindu-și un obiectiv asumat prin Statutul său, Asociația Redescoperă Istoria se focalizează pe interacțiunea cu tânăra generație, într-un demers complementar sistemului educațional românesc: programul cultural-educativ Ore de Istorie Vie.

Abordând diverse teme ale istoriei naționale și a celei universale, acest program este destinat atât elevilor, liceenilor, cât și studenților, fiecare prezentare fiind concepută în funcție de specificul (vârsta) fiecărui public. De-a lungul celor cinci ani de activitate ai Asociației Redescoperă Istoria, la programul cultural-educativ Ore de Istorie Vie au participat sute de elevi și cadre didactice din unități școlare aflate în București, Covasna, Focșani, Călinești și Otopeni.

Programul Ore de Istorie Vie se poate desfășura în orice perioadă a anului școlar, în preajma unor evenimente precum Ziua Armatei Române (25 octombrie), Ziua Națională a României (1 Decembrie), Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), Ziua Proclamării Independenței României (10 mai), dar și în perioada organizării Săptămânii Altfel.

Lista școlilor unde am susținut programul cultural-educativ Ore de Istorie Vie o puteți găsi aici.

Pentru organizarea unei Ore de Istorie Vie, la clasa/școala dvs., vă rugăm să ne scrieți pe adresa contact@redescoperaistoria.ro, sau mai simplu, să ne lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook ori să completați formularul de mai jos și vom contacta în cel mai scurt timp.