Cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare a României, Margareta și Principele Radu au efectuat un drum simbolic, din Gara Sinaia la Gara de Nord din București, cu Trenul Regal. Altețele Lor Regale au fost însoțite în acest tren de Principesa Elena și de Principele Nicolae, precum și de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, conform comunicatului emis de Casa Regală.

Foto: casa-regala.blogspot.ro

Călătoria a fost inițiată și găzduită de Ministerul Transporturilor, Gara de Nord (1872) și Gara din Sinaia (1913) fiind edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I (1866-1914).

Trenul Regal a plecat la ora 13 din Gara Sinaia, plecarea fiind precedată de un ceremonial care a început la ora 12.45. Pe traseu, trenul a opri în stațiile Câmpina și Ploiești Vest, iar în Gara de Nord Trenul Regal a ajuns la ora 15:45. Aici, Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, au participa la ceremonia de inaugurare a „Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea Regelui Carol I.