Asociația Redescoperă Istoria a fost invitată de către Primăria Municipiului Brăila să participe în perioada 16 – 18 septembire 2022 la cea de-a II-a ediție a Festivalului Istoric „Vladislav I”. La acest eveniment – organizat în Parcul Monument din Municipiul Brăila – detașamentul ARI a portretizat o grupă de infanterie a Wehrmacht-ului ce se găsea în cursul anului 1944 pe teritoriul României.

În ceea ce privește interacțiunea cu publicul vizitator, membrii ARI au prezentat evoluția armamentului standard și a celui antitanc utilizat în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, au fost prezentate pistoalele Luger P08, Walther P38, revolverul Nagant, TT-33, carabina Mauser K98, pistoalele mitralieră MP40 și PPSH41, mitraliera MG34, pușca de asalt Sturmgewehr 44, grenada antitanc, mina antitanc Tellermine 35, precum și aruncătorul de grenade Panzerfaust 60. Totodată, în cortul pus la dispoziție de organizatori au fost expuse telefonul de campanie FF33 și radioul DKE38, acesta din urmă funcționând „live” pe tot parcursul evenimentului, calitatea tehnicii germane din război, precum și informațiile oferite de membrii ARI fiind apreciate de publicul vizitator.

Pe lângă prezentările specializate, membrii ARI au participat atât la paradele desfășurate pe parcursul celor trei zile ale evenimentului pe străzile Municipiului Brăila, cât și la reconstituirea de bătălie organizată în ultima zi a festivalului între forțele române, germane și sovietice, acest moment fiind realizat alături de camarazii din Asociațiile Tradiția Militară și Deutsches Freikorps, precum și de un grup de reconstituire din Basarabia, prestația reenactorilor fiind apreciată atât de publicul prezent, cât și de către organizatorii evenimentului, prin înmânarea de către domnul Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, fiecărei asociații de reconstituire a unei plachete a festivalului.