Asociația Redescoperă Istoria a participat în perioada 20 – 22 mai 2022 la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia. La acest eveniment, detașamentul ARI – completat de reenactori independenți – a portretizat o grupă de infanterie a Wehrmacht-ului ce se găsea în cursul anului 1944 pe teritoriul României.

În ceea ce privește interacțiunea cu publicul vizitator, membrii ARI au prezentat evoluția armamentului standard și a celui antitanc utilizat de armata germană în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, au fost prezentate pistoalele Luger P08 și Walther P38, carabina Mauser K98, pistolul mitralieră MP40, mitraliera MG34, pușca de asalt Sturmgewehr 44, grenada antitanc, mina antitanc Tellermine 35, precum și aruncătorul de grenade Panzerfaust 60.

Un element inedit al evenimentului l-a reprezentat reconstituirea, în ultima zi, a unei confruntări la scară redusă între forțele germane și cele ale Armatei Române, acest moment fiind realizat de către membrii Asociației Redescoperă Istoria alături de camarazii din Asociațiile Tradiții Ostășești, „Ferdinand I” și „Tomis”, prestația reenactorilor fiind apreciată atât de publicul prezent, cât și de către organizatorii evenimentului.