1521: Prin Edictul de la Worms, promulgat de împăratul german Carol al V–lea, învățătura teologului Martin Luther a fost condamnată ca eretică.

220px-Karl_V_by_Ticiano

Carol al V–lea

1541: Conchistadorul spaniol, Hernando de Soto, a ajuns la râul Mississippi și l’a denumit Río de Espíritu Santo.

1657: Oliver Cromwell, Lord Protector al Angliei din 1653, respinge coroana pe care i-o oferă Parlamentul.

1794: Acuzat de trădare în timpul dominației revoluționarilor, chimistul francez Antoine Lavoisier, care colecta impozite pentru Ferme Générale, a fost judecat, condamnat și ghilotinat într-o singură zi, la Paris.

1852: Premiera comediei Chirița în provincie, de V. Alecsandri.

Constantin_Daniel_Stahi_-_Portretul_lui_Vasile_Alecsandri

Vasile Alecsandri

1886: Farmacistul John Pemberton vinde în Atlanta, pentru cinci cenți, o sticlă dezvoltată ca un remediu pentru durerile de cap și oboseală, care este mai cunoscut sub numele de Coca-Cola.

1877: În săpăturile de la Templul lui Hera conduse de germanul Ernst Curtius, s-a descoperit statuia lui “Hermes ținându-l pe micul Dionysos”. Lucrarea a fost atribuită sculptorului Praxiteles și a fost construită în jurul anului 340 î.Hr.

1885: Trupa de operă a Teatrului Național din București a prezentat primul spectacol în limba română, Linda de Chamonix, de G. Donizetti.

1886: A fost lansată pe piață băutura răcoritoare cea mai cunoscută din lume: Coca-Cola.

Coca-ColaFirstAd

Prima reclamă Coca Cola
Foto: georgiainfo.galileo.usg.edu

1902: În Martinica a erupt vulcanul Pelée, distrugând orașul St. Pierre și omorând peste 30 000 de oameni.

1921: A început, la București, Congresul Partidului Socialist din România (8-12 mai), care hotărăște transformarea în Partidul Comunist din România.

200px-Coat_of_arms_of_PCR.svg

1969: La Festivalul de film de la Cannes are loc premiera filmul regizat de Dennis Hopper Easy Rider cu Peter Fonda și Dennis Hopper în rolurile principale. Filmul duce la reacții ambivalente din partea criticii și a publicului.

1970: Este lansat ultimul album al trupei Beatles Let It Be.

1972: A fost inaugurat Muzeul Național de Istorie a României.

800px-Muzeul_National_de_Istorie_a_Romaniei

1984: Uniunea Sovietică a anunțat că va boicota Olimpiada de Vară de la Los Angeles, ca replică a boicotării Olimpiadei de Vară de la Moscova.