1618-Johannes Kepler descoperă a treia lege a mişcării planetelor.

1848-Are loc, la Paris, în locuinţa lui Nicolae Bălcescu, o întrunire a revoluţionarilor români, în care se decide declanşarea revoluţiei în ţară şi se redactează programul revoluţionar.

1856-Contele Walewski, ministrul de externe al Franţei şi preşedinte al Congresului de Pace (fiul natural al lui Napoleon I), propune, în timpul Congresului de pace de la Paris, unirea Moldovei cu Muntenia sub conducerea unui prinţ străin.

1862-Războiul Civil American-Are loc prima bătălie între două nave de luptă îmbrăcate în fier, Monitor (aparţinând Uniunii) şi Merrimack (aparţinând Confederaţiei), bătălie ce a revoluţionat tehnicile navale de luptă.

1911-Ziua internaţională a femeii este celebrată pentru prima dată.

1917-Începe Revoluţia de la Petrograd, în urma căreia, pe 15 martie 1917, ţarul Nicolae al II-lea abdică (08 martie -12 martie 1917).

1918-Primul caz de gripă spaniolă;începutul unei pandemii devastatoare.

1921 -Trupe franceze au ocupat Düsseldorf şi alte oraşe din zona Ruhrului, din cauza neachitării despăgubirilor de război de la sfârşitul Primului Război Mondial, pe care Germania le datora Franţei (67 miliarde mărci-aur).

1945-La două zile după instalarea guvernului Petru Groza, la 6 martie 1945, Churchill s-a adresat preşedintelui american Roosevelt, printr-o telegramă personală şi strict secretă, în care îşi manifesta îngrijorarea faţă de instalarea, prin forţă, a unui guvern comunist şi prevedea epurarea fără discriminare a românilor anticomunişti…. În telegrama de răspuns, preşedintele american, recunoscând amestecul conducerii de la Kremlin în numirea unui guvern comunist, menţiona-eu cred că România nu este un loc bun pentru a ne măsura cu ruşii.

1945-Guvernul român a adresat guvernului sovietic o telegramă în care solicita reintegrarea nordului Transilvaniei la România, teritoriul fiind oficial parte a Ungariei, ca urmare a Dictatului de la Viena din 1940. În telegrama de răspuns, din 9 martie 1945, I.V.Stalin consimte la reinstalarea administraţiei româneşti în N-E Transilvaniei. La 13 martie 1945, la Cluj, a avut loc proclamarea oficială a reinstalării administraţiei româneşti în această parte a ţării.

1950-Uniunea Sovietică susţine că deţine bomba atomic.

1952-Antoine Pinay devine prim ministru al Franţei.

1957-Egiptul re-deschide Canalul Suez.

1963-Venirea la putere a Partidului Baas Arab Socialist în Republica Arabă Siriană. Ziua Revoluţiei.

1968-La Praga, studenţii cehoslovaci îşi declară sprijinul faţă de mişcarea de liberalizare cunoscută sub numele de Primăvara de la Praga.

1972-Reprezentantul permanent al României la Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a semnat, la Viena, Acordul cu privire la aplicarea garanţiilor în cadrul Tratatului de neproliferare a armelor nucleare între România şi AIEA.

1979-Începe vizita oficială în România a preşedintelui Franţei, Valery Giscard D’Estaing (8 martie-10 martie 1979).

1982-Staţiile automate interplanetare sovietice Venus-13 şi Venus-14 ating suprafaţa planetei Venus.

1982-SUA acuză URSS de folosirea gazelor toxice în Afghanistan. Se afirma că aproape 3.000 de persoane au fost ucise astfel.

1983-Preşedintele american Ronald Reagan numeşte URSS un Imperiu al Răului.