Asociația Redescoperă Istoria (ARI) a susținut în zilele de 24 și 25 mai 2016, în Sala Unirea din Covasna, prezentări interactive cu subiectul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Participanții au fost elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Voinești, însoțiți de doamna profesoară de istorie Adriana Bota, precum și de prof. Florentina Teacă, vicepreședintele filialei Covasna a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Asociația Redescoperă Istoria a fost reprezentată la acest eveniment de trei membri echipați cu uniformele celor trei structuri reprezentate de ARI: Armata Română, Armata Germană și Armata Roșie.

În cele două zile ale evenimentului, elevilor le-au fost prezentate următoarele subiecte: „Viața soldaților pe Frontul de Est (1941-1944)”, „Femeile-combatant în anii celui de-Al Doilea Război Mondial” și, respectiv, „Războiul secret al spionilor”. De asemenea, pe lângă informațiile oferite de către membrii ARI, elevii au participat la o sesiune de tir (airsoft) în Poiana Zânelor.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația GRIT, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Covasna și Grupul local cercetășesc Kogaion Covasna. Proiectul a fost realizat cu sprijinul orașului Covasna.

[FinalTilesGallery id=’15’]

[FinalTilesGallery id=’16’]