Asociația Redescoperă Istoria (ARI) a participat sâmbătă, 21 mai 2015 între orele 17:00 – 00:00, la Noaptea Muzeelor, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu.

La acest eveniment, ARI a participat cu un efectiv de 5 membri ce au reprezentat structurile militare prezente în București în anii celui de-Al Doilea Război Mondial: Armata Română, Armata Germană – Wehrmacht și Luftwaffe și Armata Roșie.

În curtea Palatului Suțu, Asociația Redescoperă Istoria a reconstituit o poziție de tragere din timpul războiului, unde publicul a putut vedea o gamă diversificată de armament, echipament și uniforme utilizate de combatanți pe câmpul de luptă: pistoale Luger P08 și Walther 38, pistoale mitralieră MP40 și PPSH41, carabina Mauser K98, mitraliera MG 34, pușca de asalt Sturmgewehr 44, precum și grenade model 24 și F1, și respectiv, grenade de fum.

Totodată, ARI a expus în cadrul evenimentului și vehiculul militar VW tip 82 Kübelwagen (unic în România), aflat în colecția domnului Ovidiu Ciobanu, membru ARI.

[FinalTilesGallery id=’13’]

[FinalTilesGallery id=’14’]