Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Sf. Grigore Teologul” Galaţi vă invită joi, 22 octombrie 2015, ora 11.00, la expunerea cu tema „ARMATA ROMÂNĂ ÎN CAMPANIA DE ELIBERARE A BASARABIEI ŞI A BUCOVINEI DE NORD (1941)”, susţinută de către muzeografii Mihaela Damian şi Valentin Bodea, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria.

image description

Activitatea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei Române (25 octombrie), ocazie cu care sunt readuse în memoria colectivă episoade semnificative din luptele purtate de către armata română în anul 1941, momentul angajării României în cel de-al Doilea Război Mondial.

Elevii vor participa la o activitate cu elemente interactive, prin intermediul căreia vor cunoaşte fapte şi personalităţi ale istoriei naţionale, implicate în evenimentele legate de eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord de sub ocupaţia sovietică (1941).

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă” (str. Al. I. Cuza, nr. 80), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.