O nouă conferinţă, „Dezvoltarea Bucureștiului: Parcul Carol I”, va avea loc în ziua de joi, 28 mai, la ora 19:00, la sediul Muzeului Municipiului București – Palatul Suţu, informează un comunicat trimis pe adresa redacției Redescoperă Istoria. Parc Carol

Parcul Carol I este unul dintre cele mai interesante proiecte de dezvoltare a Bucureștiului. Planurile inițiale au fost realizate pentru „Expoziția generală română de la 1906″, momentul realizării întregii amenajări. Dar proiectanții au avut viziunea unui proiect care să poată funcționa ulterior ca loc de recreere pentru zona de sud a orașului.

În decursul timpului s-a păstrat o bună parte din sistematizarea inițială, clădirile expoziției fiind înlocuite sau complet demolate. Parcul expoziției a fost transformat major în perioada regimului comunist, fiind modificat pentru a pune în valoare actualul Memorial al Eroilor Neamului. Aceasta nu este ultima intervenție asupra design-ului, încercări fiind făcute și după 1989.

Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta întreaga evoluție a Parcului Carol I, diferitele etape de refacere și amenajare.