Stagiunea Muzicală Theodor Aman organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti, vă invită joi, 28 mai 2015, de la ora 19.00, la un concert de fagot susţinut de solista Maria Chifu, alături de invitatele sale Mihaela Pletea (soprană) şi Olga Podobinschi (pian), la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului.

afis concert Aman 28 maiMaria Chifu a studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti. A participat la cursuri de Masterclass susţinute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) şi David Rachor (SUA) în 2001 şi 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă şi la Universität für Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. Ȋn anul 2011 a obţinut titlul de doctor – Summa cum laude, în cadrul Universitaţii de Muzică Bucureşti, iar din anul 2012 este cadru asociat la catreda de fagot.

image002A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri internaţionale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internaţional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană – Happoman 2012 (Coreea de Sud), proiectului româno-irlandez “Theatre of Sound” susţinut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland şi ICR, Catsheuvel Festival şi Roem Eens Verhaal, De Nieuwe Regentes, Haga. A susţinut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Olanda, Grecia. Este membră a grupului Inter- Art SeduCânt şi Sonomania.

Program

1. Tiberiu Brediceanu – Bade pentru ochii tăi (voce şi pian)

2. Tiberiu Brediceanu – Bagă, Doamne, luna-n nori (voce şi pian)

3. Tiberiu Brediceanu – Cât e muntele de’nalt (fagot şi pian)

4. Tiberiu Brediceanu – Cine m-aude cântând (voce şi pian)

5. Tiberiu Brediceanu – Pe sub flori mă legănai (voce şi pian)

6. Tiberiu Brediceanu – Floricica de pe apă (voce şi pian)

7. Béla Bartók – Dansuri româneşti (fagot şi pian)

8. Tiberiu Brediceanu – Ochi albaştri-s drăgălaşi (voce şi pian)

9. Paul Constantinescu – Joc dobrogean (pian)

10. Diamandi Gheciu – Zdreanţa (voce şi pian)

11. Paul Jelescu – Rapsodia dobrogeană (fagot şi pian)

12. Felicia Donceanu – Bâlci în Aldebaran (voce şi pian)

 Preţul unui bilet este de 16 lei.

 Detalii găsiţi și pe pagina de Facebook a evenimentului:

 https://www.facebook.com/events/796328033783962/