Vă invităm să redescoperiți istoria orașului București într-o nouă haină! Expoziția de bază a Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu, s-a redeschis, și vă prezintă obiecte de patrimoniu expuse în premieră, proiecții digitalizate, exponate interactive, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria. Expoziția intitulată „Timpul Orașului” este amenajată la etajul palatului.

image002 (1)Concertele de miercuri de la Palatul Suțu, ora 19:00, ale Fundației ACCUMM, invită publicul săptămâna aceasta la „Canciones, Danzas y Recuerdos”, un recital de chitară cu Costin Soare.

afis concert ACCUMM Miercuri
Conferințele de joi de la Palatul Suțu continuă cu: „Dezvoltarea Bucureștiului – Parcul Carol I”, un bun prilej de a vă prezenta întreaga evoluție a Parcului Carol I, diferitele etape de refacere și amenajare. Prezintă Andrei Popescu, joi 28 mai 2015, ora 19:00. Intrarea 7 lei.

Afis Conferinta Parcul CarolStagiunea Muzicală Theodor Aman vă invită la un nou concert, joi 28 mai, la ora 19:00. Recitalul de fagot, pian, şi voce, intitulat „Tradiţie şi avangarda româneasca”, cu Maria Chifu şi invitatele sale, Olga Podobinschi şi Mihaela Pletea, va avea loc la Muzeul Theodor Aman.

Afis Traditie si Avangarda romaneascaPână la data de 31 mai se poate vizita a treia expoziţie din ciclul „Vindecări miraculoase”, dedicată pictoriţei Lucia Dem. Bălăcescu, de la a cărei naştere se împlinesc 120 de ani, iar lucrarea referenţială – redată circuitului expoziţional prin procesul de „tămăduire” a restaurării – este de această dată „Peisaj bucureştean”. Expoziția este amenjată la parterul Palatului Suțu.

Afis expo Vindecari MiraculoaseDe asemenea în holul Palatului Suțu poate fi vizitată expoziția „Centenar Gellu Naum”, deschisă publicului în perioada 19 mai – 1 iunie 2015, un proiect cultural organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia „Gellu Naum” şi în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.