Încă de la înființarea sa, site-ul www.redescoperaistoria.ro a fost gândit ca o portavoce și un mediu de promovare online al evenimentelor culturale. În momentul actual, Redescoperă Istoria colaborează activ cu unele dintre cele mai importante muzee și organizații din România: Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului București, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni Sf. Gheorghe, Muzeul Agriculturii din Slobozia, Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale, Fundația Română pentru Democrație, Asociația Prietenii Mocăniței ș.a.

Faptul că suntem colaboratori ai acestor instituții și organizații culturale ne onorează!

2015+-vertÎn cei 2 ani de existență, site-ul www.redescoperaistoria.ro a înregistrat aproape 4,5 milioane de accesări și peste 88.000 de vizitatori unici. 13.000 din aceștia s-au înregistrat în luna martie 2015. Aceste cifre dovedesc că activitatea noastră zilnică este urmărită cu un deosebit interes. Odată cu aceste date statistice, am primit din partea administratorului serverului unde este găzduit www.redescoperaistoria.ro o recomandare de upgrade al pachetului de găzduire al site-ul pe care îl deținem, deoarece numărul din ce în ce mai mare de accesări nu mai corespunde pachetului inițial achiziționat (4 euro fără TVA). Acestă măsură de upgrade trebuie dusă la îndeplinire cât mai curând. Concret, traficul pe care îl generează site-ul www.redescoperaistoria.ro implică un cost suplimentar lunar pe care, din păcate, nu îl putem acoperi din resurse proprii: 58 euro fără TVA/lună.

2015_captura server

Captură server cu datele statistice pentru primele trei luni ale anului 2015

Vrem să sprijinim în continuare promovarea culturii și, implicit, promovarea instituțiilor de profil, dar pentru realizarea acestui scop avem nevoie urgentă de finanțare. Iar pe această cale dorim să vă solicităm ajutorul financiar pentru ca site-ul www.redescoperaistoria.ro să poată fi accesat și pe viitor!

Pentru cei care doresc să susțină activitatea culturală a site-ului www.redescoperaistoria.ro, pot dona bani direct în contul Asociației Redescoperă Istoria:

RO90 RZBR 0000 0600 1721 0065, deschis la Raiffeisen  Bank.

Menționăm faptul că orice sumă este binevenită.

Vă mulțumim anticipat!

Cu deosebit respect,

Mihăiță ENACHE, redactor-șef Redescoperă Istoria

Alice Diana BOBOC, redactor-șef adjunct Redescoperă Istoria