UPDATE:  Premierul tunisian Habib Essid a informat ca 19 persoane au fost ucise, printre care 17 turiști din Italia, Germania, Polonia și Spania și doi teroriști jihadiști ce s-au aflat în spatele atentatului. Iar cel puțin 20 de străini care au fost luați ostatici au fost eliberați, informează The Guardian.

Cel puțin șapte turiști străini și un tunisian au fost uciși după ce persoane înarmate au pătruns în Muzeul Bardo din capitala Tunisiei, Tunis, conform oficialilor, informează BBC. Există rapoarte neconfirmate despre turiști din mai multe țări europene care au fost luați ostatici. Din primele informații, printre victime se numără francezi, spanioli, englezi și italieni.

Bardo_Palace_Carthage_room

Tunis – Muzeul Bardo (Sala Statuilor)
Foto: wikipedia

Muzeul Bardo se află în imediata vecinătate a clădirii Parlamentului din centrul capitalei Tunis. La momentul atacului, deputații discutau despre legislația anti-terorism, iar acum Parlamentul a fost evacuat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters că doi militanți s-au ascuns în interiorul muzeului, care este înconjurat de forțele de securitate.

_81725914_tunisia_parliament_map624

Foto: www.bbc.com

Muzeul Bardo din Tunis este renumit pentru colecția sa de antichități și se află găzduit în fostul palat al guvernatorului francez și al beilor Tunisului. Este cel mai mare muzeu din Africa și cuprinde cea mai completă colecție de mozaicuri din timpul romanilor (cuprinzând de asemenea sculpturi, statuete, o frescă, urne funerare, podoabe, obiecte ceramice, etc. din perioadele cartaginiene, romane, creștine și arab-islamice) și reprezintă o atracție turistică majoră în Tunis.

Îngrijorările privind securitatea în Tunisia au crescut după ce situația din Libia a devenit instabilă. De asemenea, mulți tunisieni au părăsit luptele din Siria și Irak, provocând teama că, la întoarcerea acasă, milintanții vor declanșa atacuri.