În 1940, Maurice și Richard (“Mac” și “Dick”) McDonald au mutat restaurantul tatălui lor din Monrovia în San Bernardino, California. Restaurantul a fost redenumit “ McDonald’s Famous Barbeque” și servea peste patruzeci de  specialități făcute pe grătar. (Ca o curiozitate istorică: Monrovia, capitala Liberiei, a fost denumită după președintele american James Monroe. Monrovia și Washington D.C. sunt singurele capitale naționale numite după președinți americani).

mcdonalds_first_02McDonald’s a devenit cu timpul cel mai mare lanț de restaurante de tipul fast-food din lume (vânzând cu prioritate hamburgeri, pui și cartofi prăjiți), cu peste 32.000 de restaurante în 117 țări, iar în anul 2011 compania ajungând să încaseze 27 de miliarde de dolari.

Odată cu extinderea plină de succes a companiei McDonald’s pe multe piețe internaționale, compania a devenit un simbol al globalizării și al răspândirii stilului de viață american. Proeminența sa în influențarea masivă a modului de a mânca al diferitelor categorii sociale a creat de asemenea un frecvent subiect de dezbatere publică legat de obezitate, etică corporatistă și responsabilitatea față de consumator. A creat, ca un produs secundar și un jargon specific, așa cum ar fi expresia junk food în loc de fast food, adică mâncare gunoi în loc de mâncare rapidă.

Iată în continuare câteva imagini inedite ale primului McDonald’s.

mcdonalds_first_01 mcdonalds_first_03 mcdonalds_first_04 mcdonalds_first_05 mcdonalds_first_06Sursa: hotpenguin.net