Duminică, 7 decembrie 2014, începând cu ora 11:00, Muzeul Național de Istorie a României va fi gazda unei noi întâlniri în cadrul programului educativ „Duminica la muzeu”, intitulată „Aspecte din istoria și evoluția armamentului”, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria.

AFIS_DUMINICA LA MUZEU_ASPECTE DIN ISTORIA SI EVOLUTIA ARMAMENTULUI_MNIR

Evenimentul din această săptămână, desfășurat în Sala Mihai Viteazul, este coordonat de domnul prof. Carol König, expert în armament, care va susține o prezentare, bogat ilustrată, a principalelor momente ale evoluției armelor albe și de foc din perioada cuprinsă între secolele XV-XX.

Printre piesele de armament ce vor fi prezentate publicului se numără obiecte ce au aparținut marilor personalități ale istoriei României, dintre care o sabie a Regelui Carol I și un revolver al Regelui Ferdinand I, precum și arme ce au fost utilizate în perioada Războiului de Independență și a celor două Războaie Mondiale.

Accesul se face prin intrarea principală a muzeului, din Calea Victoriei nr. 12. Pentru participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu, cu valoarea de 7 lei, de la casa de bilete.

Înscrierile se fac la prof. Daniela Niculescu, coordonatorul programului „Duminica la muzeu”, la numărul de telefon 0731.252.834 sau pe adresa de e-mail a secţiei Relaţii cu Publicul (MNIR) pr.mnir@gmail.com.