Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are plăcerea să găzduiască cea de-a doua ediție a evenimentului ”Puterea Amintirii”, ce are loc loc duminică, 30 noiembrie 2014, începând cu ora 14.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria.

AFIS_Puterea amintirii_MNIRnov2014Evenimentul este organizat de Asociația Fluens, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 (DGASPC) și este dedicat readucerii în prezent a comorilor de viață pe care le-au trăit seniorii instituționalizați, aflați în centrele de stat.

Cea de-a doua ediție are un important caracter istoric și cultural, încadrând poveștile de viață ale persoanelor de vârsta a treia într-un cadru istoric, făcându-ne părtași la evenimente care au marcat istoria de după cel de-al Doilea Război Mondial, aducând în memorie personalități ale scenei politice, culturale și artistice din acei ani.

Asociația Fluens dezvoltă o inițiativă unică în sprijinul vârstnicilor instituționalizați din centrele de stat, propunându-și să realizeze o serie de evenimente cu scop cultural și artistic, dar și cu o pronunțată valență terapeutică, punând accent pe reamintirea episoadelor auto-biografice semnificative, pe regăsirea sentimentului importanței și a respectului de sine pentru vârstnicii instituționalizați.

Aceste evenimente se vor desfășura sub sintagma ”Puterea Amintirii”, întrucât amintirea este un factor esențial de activare și implicare socială pentru persoanele vârstnice supuse riscului de excluziune, dar și un imbold pentru tinerii de astăzi de a cunoaște trecutul și de a nu pierde legătura cu rădăcinile.