Duminică, 30 noiembrie, în zi de mare sărbătoare pentru români, ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Sala Palatului va răsuna de muzică pentru suflet. Grigore Leșe, va susține la Sala Palatului, incepand cu ora ora 19.30, un eveniment al sufletului de român – „Tradiție, Istorie, Rost”, informează hotnews.ro. Vin aromânii fârşeroți din Cogealac, la Sala Palatului, cu care Grigore Leșe a cântat în Catedrala Saint-Sulpice din Paris, dar și Taraful lui Firuță din Islaz, Teleorman; Taraful din Băbiciu, Olt; Grupul Iza, Maramureșul Voievodal; Oameni din Idicelul de Pădure, Mureș și Fanfara țărănească din Saelele, Teleorman.

afis concert

Grigore Leșe – “Tradiție, Istorie, Rost”
Foto: Afiș concert

Grigore Leșe împlinește muzica, iar cântul său ține lumea în echilibru. „Muzica țărănească înseamnă comunicare cu Strămoșii. Creează o anumită stare care te Împlinește, te face om întreg.  Colindele, horile, cântările pe care le vom aduce la Sala Palatului induc magia, stăpânesc imaginația, însoțesc omul pe lumea asta… Așadar, ritm și polifonie țărănească, hori și strigături, glas de fluier și de cimpoi – o lume fabuloasă, vie, în care fiecare își va găsi  neamul și rostul.”, a declarat Grigore Leșe.

Concertul extraordinar Grigore Leșe – „Tradiție, Istorie, Rost”, face parte din proiectul național cultural „Artă Contra Drog” 2014, inițiat de CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”. „Educația spirituală reprezintă soluția în calea uitării. CIADO România și Fundația Grigore Leșe organizează concertul „Tradiție, Istorie, Rost” pentru a readuce în atenția publicului valorile culturale străvechi ale poporului român. Considerăm acest concert ca fiind un eveniment al sufletului de român”, a declarat președintele CIADO România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Grigore Leșe și invitații săi vă reamintesc că trăirile, sensibilitățile, intuiţia și exaltarea sunt din noi si va invita sa va primeniți sufletul în pragul sărbătorilor de iarnă și să dați valoare timpului.