Adolf Hitler a fost de nenumărate ori în pericol de moarte şi de fiecare dată a scăpat ca prin urechile acului. În copilărie, Hitler era să se înece în râul Inn, iar în timpul Primului Război Mondial, un soldat britanic i-a cruţat viaţa.

hitlerMicul Hitler era să se înece

Într-o zi rece a lunii ianuarie, în 1894, un băieţel se juca alături de alţi copii şi s-a aventurat pe gheaţa subţire de pe râul Inn din Passau, Germania. Gheaţa s-a rupt şi Hitler a căzut în apa sloi. Johann Kuehberger, fiul unui vecin, a sărit în ajutorul lui Adolf Hitler, care avea pe atunci patru ani. Hitler nu a vorbit despre acest incident şi povestea a fost dezvăluită de decupajele dintr-un ziar german vechi, care a scris despre accident la vremea respectivă. Ulterior, Kuehberger, salvatorul lui Hitler, a devenit preot.

A fost salvat din mâinile unei mulţimi furioase

Cu câţiva ani înainte să preia puterea în Germania, Hitler era doar un agitator de dreapta, care ţinea discursuri controversate în Munchen. După o asemenea alocuţiune, Hitler a fost urmărit de 200 de bărbaţi. Caporalul Hitler a fost culcat la pământ şi bătut măr. Unii dintre protestatari au scos baionetele, pentru a-l ucide, moment în care alţi opt bărbaţi au intervenit cu propriile arme şi l-au salvat pe viitorul Fuhrer. Unul dintre salvatorii lui Hitler a fost Michael Keogh, alături de care acesta luptase în Primul Război Mondial. Michael Keogh a fost în pericol de a fi executat de agitatorii nazişti, în Noaptea Cuţitelor Lungi.

Un atac cu gaze în timpul Primului Război Mondial

În timpul unei lupte din 1918, desfăşurată în Belgia, caporalul Adolf Hitler a fost lovit de gazul muştar (iperita) al soldaţilor britanici. Zeci de mii de soldaţi au fost ucişi de gaz în timpul războiului, dar Hitler a orbit temporar şi s-a recuperat într-un spital militar din vecinătatea Germaniei. Hitler a fost atât de speriat de gazul muştar, încât a interzis folosirea substanţei în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Un soldat britanic i-a cruţat viaţa lui Hitler

La sfârşitul războiului, soldaţii britanici au dobândit controlul asupra unui pod, pe care germanii îl demolaseră în mare parte. După bătălie, soldatul Henry Tandey s-a aşezat să se odihnească şi a observat un soldat german, care se ascundea în tranşee. Tandey a vrut să-l împuşte, dar a renunţat la idee după ce a văzut că soldatul era rănit. Acelaşi Tandey a luptat împotriva lui Hitler în al Doilea Război Mondial.

Accidentul rutier al lui Hitler

Potrivit lui Otto Wagener, un general de rang înalt al armatei germane şi consilier al lui Hitler, dictatorul nazist era să moară într-un accident auto, petrecut în 1930. În data de 13 martie a acelui an, un camion a intrat în coliziune cu Mercedes-ul lui Hitler. Şase luni mai târziu, Hitler a preluat puterea în Germania. O asigurare auto semnată chiar de Fuhrer a circulat pe internet în anul 2000, fiind licitată pe eBay.

Tentativa de sinucidere

În ciuda naţionalismului extrem al lui Hitler, din cercul său au făcut parte un german educat la Harvard şi soţia sa americană, chiar înainte de ascensiunea la putere a dictatorului. Ernst „Putzi” Hanfstaengl şi soţia sa, Helen, s-au întâlnit cu Hitler când s-au mutat la Munchen de la New York, în 1921. Hellen îi va salva viaţa lui Hitler. După celebrul puci eşuat al lui Hitler, acesta a vrut să se sinucidă cu pistolul, dar a fost împiedicat de Helen. La scurt timp, poliţiştii l-au arestat pe agitator.

Hitler a evitat pedeapsa cu moartea

Hitler a fost acuzat de trădare şi risca pedeapsa cu moartea. La scurt timp după audierea acestuia, guvernul Weimar a declarat stare de urgenţă, modificând sistemul judiciar. Astfel, Hitler nu a mai fost judecat de un juriu. Judecătorul responsabil de cazul lui Hitler era fascist şi l-a favorizat pe inculpat. Hitler a fost condamnat la cinci ani de închisoare, din care a ispăşit doar nouă luni.

Continuarea articolului o puteți citi pe site-ul www.gandul.info