Vineri, 31 octombrie 2014, începând cu ora 11:00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale va avea loc vernisajul expoziției „Francezi şi români în timpul Primului Război Mondial”, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria.

Afis_francezi si romani in ww1Organizată de Arhivele Naţionale ale României în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti, expoziția constă în prezentarea a 12 planşe care descriu – în ordine cronologică – diversele etape ale relaţiei franco-române, în plan politic şi militar, pe durata Primului Război Mondial, de la intrarea României în război şi până la Tratatele de Pace.

Evenimentul este programat a avea loc în ultima zi din octombrie, zi cunoscută ca fiind „Ziua Arhivelor Naţionale ale României”. Înființate prin Regulamentele Organice din 1831/1832, serviciile de arhivă ale Moldovei şi Ţării Româneşti au fost unificate sub denumirea de Arhivele Naţionale ale României pe 31 octombrie 1862 în cadrul programului de reforme început de Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).

Expoziţia va putea fi vizitată gratuit până pe data de 15 noiembrie 2014.