Adolf Hitler a vrut să creeze o rasă ariană de așa-numite ființe superioare, însă Führer-ul și colaboratorii săi nu s-au oprit doar aici. Ei au avut un plan secret de a reînvia „bestiile preistorice” gigantice, pentru ca apoi să le vâneze. Acesta nu este scenariul unui film, ci subiectul unui documentar care dezvăluie povestea nespusă a unei viziuni naziste, care s-a extins dincolo de cucerirea militară a țărilor europene.

nazi jurassic_109273-horz

Foto: natgeotv.com

În cadrul visului nebunesc de a crea un Reich care să dăinuie o mie de ani, naziștii au creat planuri detaliate pentru așezări ariene și vaste parcuri de vânătoare pentru animale ”ariene”. Goering și Himmler au apelat la cei mai buni cercetători pentru a lansa cel mai ambițios program de manipulare genetică prin care să schimbe însuși cursul naturii, atât în sălbăticie cât și în spațiul domestic.

Un studiu recent arată că Hitler plănuia să readucă la viaţă animale dispărute în urmă cu 9.000 de ani, pentru a le putea vâna alături de nazişti. Printre animalele care figuraru în preferințele naziștilor se număra bourul salbatic cu coarne gigantice şi vacile sălbatice Auroch, care ajungeau la 2 metri înălţime, scrie dailymail.co.uk. Procedeul era supravegheat de Herman Göring, şeful vânătorilor din al Treilea Reich şi al doilea om sub comanda lui Hitler, care a studiat documente antice şi picturi rupestre despre Auroch, specia de vaci uriaşe care trăise în Europa în urmă cu mii de ani.

nazi jurassic_109266-horz

Foto: natgeotv.com

Goring a plănuit să creeze aceste animale în grădinile zoologice, apoi să le ducă în pădurile din Polonia. Dacă ar fi avut succes, proiectul ar fi creat o conexiune între Germania de atunci și triburile germanice primordiale ale istoriei, pe care naziștii le considerau că au stat la baza poporului german. Astfel, el a planificat să reînvie specia, prin încrucișare selectivă în grădini zoologice, înainte de a trimite animalele create în pădurea Bialowieza din Polonia.

nazi jurassic_109268-horz

Foto: natgeotv.com

„Aceasta era doar o parte din planul naziştilor de a-şi crea istorie şi credibilitate faţă de poporul german. Pentru Goring, vânătoarea era una dintre cele mai importante activităţi umane şi îşi imagina că va popula teritorii întinse din Europa de Est cu acele animale. Vânatul acelor animale era provocarea supremă pentru Goring”, a afirmat Toby Thacker, profesor de istorie modernă europeană la Universitatea Cardiff.

nazi jurassic_109270-horz

Foto: natgeotv.com

Ca majoritatea cercetărilor naziste, şi acest proiect era secret, astfel că istoricii au descoperit cu greu detalii despre acest experiment. Ordinele erau date verbal, rareori scrise, iar dovezile crimelor erau ascunse prin incendiere şi distrugerea taberelor de concentrare. Cu toate acestea, prin examinarea oaselor fosilizate de Auroch şi a unui jurnal ţinut de o unitate nazistă, cercetătorii au reușit să identifice planurile oamenilor conduşi de Hitler.

nazi jurassic_109276-horz

Foto: natgeotv.com

„Când naziştii au capturat pădurea Białowieża din Polonia, au decis ca acolo să reinstaleze animalele preistorice, ceea ce însemna să scape de toţi locuitorii teritoriului, în marea lor majoritate evrei. Aşadar, este o legătură între exterminarea evreilor şi planurile naziştilor”, a declarat profesorul Thacker în timpul filmărilor documentarului „Monștrii din Jurassic ai lui Hitler” ce va fi difuzat pe 17 iunie 2014 pe National Geographic Channel.