Duminică, 25 mai 2014, începând cu ora 09:00, în incinta fostelor ferme Boja din București (locația Iron Sky) va avea loc jocul de airsoft intitulat Fortăreața.

eventistScenariul ales de organizatori pentru acest joc plasează jucătorii în Siria zilelor noastre. Concret, rebelii s-au retras pe un teren accidentat, unde și-au construit o fortificație. Mulți dintre ei, finanțați din umbră, au armament și echipamente americane. Până acum, încercările armatei naționale siriene de a captura această fortăreață au dat greș de nenumărate ori. De data aceasta, se încearcă un ultim atac, iar pentru ca rebelii să nu aibă posibilitatea de a reveni ulterior, se hotărăște bombardarea fortăreței. Ca acest obiectiv să fie îndeplinit, este necesară amplasarea unui transmițător în perimetrul taberei rebelilor, pentru ca bombele ghidate să-și găsească ținta.

Jocul are o durată de 45 – 60 minute cu respawn la fiecare 10 minute, iar jucătorii vor fi împărțiți în două facțiuni egale. Atacatorii vor pleca de la foișor în timp ce apărătorii vor fi amplasați în zona fortăreței (movilele noi). Apărătorii (rebelii) nu au dreptul să părăsească zona delimitată de prezența movilelor (pământ galben). Orice distanțare mai mare de 5 m de respectiva zonă le va aduce moartea. Misiunea atacatorilor este de plasa transmițătorul în interiorul fortăreței. Nerealizarea obiectivului în timpul prestabilit duce la înfrângere.

Pentru a evita neplăceri, zona de respawn a rebelilor va fi la o distanță considerabilă față de fortăreață (5o m). Acestora li se permite construirea oricăror fortificații.

Organizatorii recomandă ca fiecare participant să vină cu câte o banderolă roșie/albastră de acasă și să aibă o vestă reflectorizantă (aceasta se poate achiziționa contra cost de la echipa Iron Sky).

Se recomandă citirea cu atenție a regulamentului pentru jocurile organizate de Iron Sky, disponibil aici. Pentru închirieri de arme, accesați aici, iar informații suplimentare puteți afla la unul dintre nr. de telefon: 0720.697.591 sau 0755.864.789.