Fabrica de cuțite elvețiene pentru armată (Swiss Army Knife) deține o colecție impresionantă de bricege și unelte, dar unul dintre ele, un briceag multifuncțional, este absolut incredibil datorită dotărilor pe are le are.
Creat de John S. Holler în Germania, în jurul anului 1880, briceagul, cu mâner realizat din carapace de broască țestoasă, avea peste 100 de funcții, inclusiv cele mai inimaginabile tipuri de lame. Așadar, printre altele, briceagul era dotat cu foarfece, cuțite, ferăstraie, furculițe, ac, un tăietor de trabucuri, tirbușon, pixuri, aparat de ras, un tuner pentru pian, cuțit de unt, dar și furculiță specială pentru brânză, oglindă etc. Ceea ce este demn de menționat este faptul că acest briceag inedit putea fi folosit și într-un schimb de focuri! Da, deoarece avea inclus, printre celelalte accesorii, și un revolver de calibru 22 mm, cu un butoiaș care se putea încărca cu cinci gloanțe!
Din păcate, briceagului îi lipsea însă ceva: nu avea și un deschizător de sticle. Iar motivul este simplu – capacul (de tip coroană, care a revoluţionat complet industria băuturilor răcoritoare prin prevenirea eliberării dioxidului de carbon din sortimentele îmbuteliate) nu a fost inventat până în 1892!
În această imagine puteți observa un mic cuțit ce are un mâner sub formă de crucifix, perfect pentru uciderea vampirilor!
Photos: Smithsonian Institution, National Museum of American History, Kenneth E. Behring Center. Catalog Number 1986.0101.03