În perioada 3 – 25 aprilie a.c., la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I vizitatorii pot admira o expoziție inedită: Portrete de Honoriu Crețulescu în colecția MMN. Concret, expoziția aduce în atenţia publicului o serie de lucrări aparţinând unui pictor a cărui activitate a fost legată de istoria muzeului în perioada primilor ani de comunism (1948 – 1960).
Născut în anul 1897, Honoriu Crețulescu a urmat Școala de belle-arte din București, fiind elevul pictorului Artur Verona, acesta fiind cel care l-a sfătuit să se îndrepte către romantism. În perioada interbelică, Honoriu Crețulescu a lucrat pentru familii din pătura de mijloc a societății, încadrându-se în breasla artiștilor de valoare medie, dar considerat de criticii interbelici ca fiind un foarte bun portretist.
A făcut parte din Mișcarea Legionară în timp ce era profesor la Școala de belle-arte de la Iași, însă după rebeliunea legionară se retrage la București, unde trăiește în anonimat câțiva ani. La sfârșitul anilor ’40, pictorul începe colaborarea cu Muzeul Militar, redeschis într-o clădire de pe Bd. Magheru. Curând, instituția va căpăta un aspect nou, adaptat „vremurilor”, astfel încât în expoziţie sunt incluse şi figurile celor care erau la conducerea ţării comuniste.
În contextul actual, când istoria este supusă unui proces de demitizare, expoziția deschisă la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I are un rol important, deoarece aduce în atenția publicului figuri aproape necunoscute pentru unii, dar care au ocupat un loc important în istoria ţării noastre: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Iosif Chișinevschi, Lothar Rădăceanu, Dr. C. I. Parhon, Alexandru Moghioroș ș.a. Pictorul Honoriu Crețulescu a murit în anul 1978.