1622: Regele Iacob I al Angliei dizolvă Parlamentul englez.

1796: S-a înființat un Consulat general francez la București.

1856: Barbu Știrbei decretează desființarea robiei în Țara Românească.

1859: Intrarea triumfală a lui Alexandru Ioan Cuza în București, după dubla sa alegere ca domn al Principatelor Române.

1880: Franța, Germania și Marea Britanie recunosc independența de stat a României.

1904: Începe războiul ruso-japonez, după ce marina japoneză lansează un atac surprinzator îndreptat împotriva Portului Arthur, China, distrugând și blocând flota rusă.

Battle_of_Port_Arthur_crop2 Bătălia navală de la Port Arthur (din 8–9 februarie 1904) a fost bătălia de început al Războiului ruso-japonez. Războiul a început cu un atac de noapte prin surprindere a unei grupări de nave japoneze formată din distrugătoare aparținând Marinei Imperiale Japoneze asupra Marinei Imperiale Ruse aflată ancorată la Port Arthur în provincia Manciuria (actualmente sectorul Lüshunkou al municipiului Dalian), lupta continuând pe uscat a doua zi dimineața. Lupta s-a încheiat neconcludent și în continuare au avut loc lupte sporadice în afara Port Arthur care au continuat până în mai 1904. Pierderea de la Port Arthur pentru ruși – și mai ales pentru țarul Nicolae al II-lea – a fost nu numai de neconceput, dar de asemenea a avut efect psihologic teribil asupra regimul imperial rus, asupras poporului rus de la nobilime în jos până la iobagii recent emancipați, care și-au pierdut încrederea în armată. Port Arthur a fost un factor de cauzalitate directă pentru Revoluția Rusă din 1905 pe lângă încă și mai dezastruoasele înfrângeri rusești în Primul Război Mondial.

1907: Răscoala țăranilor din satul Flămânzi, județul Botoșani.

1915: Controversatul film al lui D. W. Griffith’s, “Nașterea unei națiuni” (The Birth of a Nation), a avut premiera la Los Angeles.

1916: Conform legendei, aflat la Zürich, în cafeneaua „Cabaret Voltaire”, scriitorul Tristan Tzara creează un nou curent de avangardă: dadaismul.

1919: Primul zbor comercial aerian Paris – Londra.

1941: Este datat Testamentul lui Iuliu Maniu.

1946: Este dată publicității o notă a guvernului român conținînd observațiile acestuia la prevederile Tratatului de pace și se exprimă regretul că nu s-a recunoscut cobeligeranța României.

1984: Jocurile Olimpice de iarnă se deschid la Sarajevo.

1990: Consiliul F.S.N. emite Decretul-lege privind pensionarea cu reducere de vîrstă a unor categorii de salariați.

1991: Parlamentul adoptă noua lege a salarizării (Legea nr.14/1991).

2003: Bagdadul predă inspectorilor ONU documentele referitoare la programele de armament nucelar și biochimic de pe teritoriul Irakului.

2006: Egiptologul american Otto J. Schaden a dat publicității descoperirea unui nou mormânt de faraon în Valea Regilor.