1769: În Marea Britanie se introducere pedepsa cu moartea pentru distrugerea instalațiilor industriale.
1789: George Washington este ales de către Colegiul Electoral american ca primul președinte al Statelor Unite ale Americii.
George Washington (n. 22 februarie 1732, Westmoreland, Virginia Virginia — d. 14 decembrie 1799, Mount Vernon, Virginia). A fost primul copil al lui Augustine Washington și Mary Ball Washington, a doua sa soție.
George Washington a fost un general și om de stat american, militant și factor activ în obținerea independenței față de Regatul Unit a coloniilor din America de Nord, primul președinte al Statelor Unite ale Americii.
În 1775 a fost numit comandant suprem al tuturor forțelor militare ale coloniilor răsculate împotriva Angliei. A avut un rol decisiv în organizarea armatei americane care a repurtat victoriile de la Saratoga (1777) și Yorktown (1781), hotărâtoare pentru obținerea independenței Statelor Unite ale Americii. În 1787, Washington a fost președintele Convenției constituționale care a adoptat Constituția Statelor Unite ale Americii, în vigoare și astăzi. Ca președinte între 1789 și 1797, Washington a dus o politică internă conservatoare, iar pe plan extern a fost un adept al izolaționismului. Cu ocazia discursului său de adio, în 1797, recomanda Statelor Unite să intervină cât mai puțin posibil în afacerile politice ale lumii și, mai ales, să nu se alieze cu nicio națiune europeană în cazul unui conflict pe vechiul continent.
Pe data de 6 ianuarie 1759 George Washington s-a căsătorit cu Martha Dandridge Custis, o văduvă destul de înstărită.
Preia comanda Armatei Continentale pe terenul de la Cambridge, Massachusetts în iulie 1775. Pe 12 decembrie 1799, Washington petrece câteva ore inspectând călare ferma sa, pe o ploaie care s-a transformat mai târziu în grindină. Întorcându-se la fermă, s-a așezat la masă pentru cină fără a-și schimba hainele ude. În dimineața următoare s-a trezit cu o răceală groaznică, febră și o infecție la gât, care s-au transformat curând în laringită acută și pneumonie. Washington moare pe data de 14 decembrie 1799, seara, în casa sa din Mount Vernon, în vârstă de 67 de ani. Ultimele sale cuvinte au fost „Tis well”.
1861: Carolina de Sud, Mississippi, Florida, Alabama, Louisiana, Georgia și Texas proclamă secesiunea și creează, la Montgomery (Alabama), “Confederația Statelor din Sud” (căreia în aprilie și mai i se mai alătură Virginia, Carolina de Nord, Arkansas, Tennessee).
1909: Are loc pe scena Teatrului Național din București premiera piesei “Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.
1922: Tratatul chino-japonez, prin care Chinei îi este retrocedat Shandun-ul.
1927: În SUA se lansează filmul The jazz singer (Cântărețul de jazz), de Warner Brothers, prima peliculă sonoră din istoria filmului.
1933: Legea pentru starea de asediu autoriza declararea stării de asediu. Guvernul putea declara stare de asediu globală sau parțială, pe termen de cel mult 6 luni.
1934: Echipajul român de bob de două persoane (Al. Frim și V. Dumitrescu) cucerește titlul de campion mondial, la Engelberg, Elveția. Pentru rezultatele obtinuțe, sportivilor li s-a decernat “Premiul național pentru sport”.
1961: Începutul luptei armate de eliberare a Angolei de sub dominația colonială portugheză, condusă de Mișcarea Populară pentru Eliberarea Angolei – MPLA.
1967: A început construcția primei autostrăzi din țară București-Pitești.
Autostrada A1 este o autostradă din România, parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflată în construcție, din care sunt funcționale cinci segmente: unul de 109,6 km care leagă Bucureștiul, capitala României, de Pitești, reședința județului Argeș (care are un capăt în vestul Bucureștiului și celălalt la intersecția cu DN7, la nord de Pitești); un alt segment de 34 km care ocolește orașul Sibiu pe 17,5 km pe la nord (între localitățile Șelimbăr și Șura Mică) și merge mai departe până la Săliște; altul de 76,5 km între localitățile Cunța și Deva (Șoimuș), ocolind orașele Sebeș și Orăștie; o mică porțiune de 17 km în zona orașului Lugoj; și tronsonul Timișoara (Izvin)–Arad, de 54 km. Autostrada A1 a fost prima construită în România, în perioada 1967–1972 și refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2013.
La finalul lucrărilor, autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin. În vara lui 2013, erau în lucru segmentele Nădlac–Arad, Timișoara–Lugoj, Lugoj–Deva și Orăștie–Sibiu, atribuite pentru construcție din aprilie 2011.
1970: A fost publicat romanul “Love Story” de Erich Segal, un adevărat succes.
1976: Olimpiada de iarnă se deschide la Innsbruck, Austria.
1976: Puternic cutremur de pământ în Guatemala, de 7,5 grade pe scara Richter soldat cu 22.778 de victime.
1998: Un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în nord-estul Afganistanului omoară peste 5.000 de oameni.
2003: Parlamentul Iugoslav a proclamat oficial nașterea noului stat Serbia-Munte Negru. Concomitent a fost votată și noua Constituție.
1998: Danemarca a ratificat aderarea ţărilor din Europa de Est la NATO.
2004: Tenismanul elvețian Roger Federer devine Numărul 1 Mondial, după ce câștigă turneul de Mare Șlem Australian Open, după ce l-a învins în finală pe rusul Marat Safin cu scorul de 7-6(3); 6-4; 6-2.