Pe data de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare a României, Margareta și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, din Gara Sinaia la Gara de Nord din București, cu Trenul Regal. Altețele Lor Regale vor fi însoțite în acest tren de Principesa Elena și de Principele Nicolae, precum și de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, informează casa-regala.blogspot.ro.

Foto: casa-regala.blogspot.ro

Călătoria este inițiată și găzduită de Ministerul Transporturilor, Gara de Nord (1872) și Gara din Sinaia (1913) fiind edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I (1866-1914).

Trenul Regal va pleca la ora 13 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 12.45. Pe traseu, trenul va opri în stațiile Câmpina (sosire la ora 13:35) și Ploiești Vest (sosire la ora 14:23) preț de 10 – 15 minute pentru desfășurarea unor ceremonialuri. În Gara de Nord Trenul Regal va ajunge la ora 15:45, unde Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a „Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea Regelui Carol I.   Accesul presei și al publicului este liber.