O colecţie rară de fotografii cu Marilyn Monroe din timpul celor zece spectacole pe care diva le-a susţinut  la mijlocul anilor ’50 pentru soldaţii americani ce se aflau pe front, în războiul din Coreea, au fost scoase la vânzare. Deşi multe fotografii de la acele spectacole au fost publicate de-a lungul timpului, aceste imagini sunt inedite deoarece surprind relaxarea din spatele scenei, scrie Daily Mail, citat de Evenimentul zilei.

La vremea respectivă, Marilyn Monroe şi-a întrerupt luna de miere în Japonia, după ce abia se căsătorise cu Joe DiMaggio, pentru a vizita trupele care erau pe front. În acest turneu de patru zile vedeta de la Hollywood a susţinut zece spectacole în faţa a peste 100.000 de soldaţi și pușcași marini, aflați la finalul a trei ani de război. Merită menționat faptul că acesta a fost singurul turneu în care Marilyn Monroe a distrat trupele aflate pe front.

Fotografiile alb-negru, realizate cel mai probabil de către un fotograf al armatei, surprind vedeta atât în clipele de relaxare din spatele scenei, în cizme de luptă și pantaloni negri, cu sacou de armată, dând autografe sau râzând cu soldaţii din public, cât și pe scenă.

Fotografiile au fost cumpărate de către un colecţionar, în 1990, direct de la fotograful care le-a făcut și nu au fost niciodată publicate. Din acest motiv, experții anticipează un interes foarte mare din partea colecționarilor la data licitaţiei.