Luni, 29 iulie, cu prilejul Zilei Imnului Național al României, în „Piața Tricolorului” din București a fost organizată o ceremonie militară și religioasă la care au participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Mircea SAVU, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, cadre militare active în rezervă și în retragere, precum și reprezentanți ai unor instituții civile.

Foto: libersaspun.3netmedia.ro

Conform Legii nr. 99/1998, data de 29 iulie a fost decretată Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.
„Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la 29 iulie 1848. Poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureşanu se află la originea Imnului Naţional al României și a fost publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, iar melodia a fost culeasă de Anton Pann. „O adevărată Marsilieză românească” așa cum a fost numit de Nicolae Bălcescu,„Deşteaptă-te române!” a fost interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, dar imediat după decembrie 1989 a devenit Imnul Naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991. Potrivit acesteia, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.