Galerie

++FCA_7662-vert

dsc_0197_stitch-vert

22 OCTOMBRIE 2016, „Ore de Istorie Vie” la Călinești

Prelegeri cu tema celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate în timpul desfășurării războiului pe continentul european, ținute în fața elevilor de gimnaziu din localitatea Călinești (jud. Argeș), în cadrul programului educațional „Ore de Istorie Vie”.

7 – 8 OCTOMBRIE 2016, „Ore de Istorie Vie” la Focșani

Prelegeri cu tema celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate în timpul desfășurării războiului pe continentul european, ținute în fața elevilor de liceu din Focșani pe parcursul a două zile în cadrul programului educațional „Ore de Istorie Vie”.

3 SEPTEMBRIE 2016, AeroNautic Expo (Parcul Crângași, București)

Marcarea a 75 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial (iunie 1941) prin reconstituirea unei poziții de tragere din timpul Campaniei din Răsărit, precum și prin prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate pe front de către forțele române, germane și sovietice în perioada 1941 – 1944.

15 IULIE – 2 SEPTEMBRIE 2016, Școala de Vară initulată „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” la Casa Filipescu – Cesianu (Muzeul Municipiului București)

Prelegeri cu tema celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate în timpul desfășurării războiului pe continentul european, ținute în fața a peste 100 de copii, pe parcursul a opt zile în cadrul programului  educațional „Ore de Istorie Vie”.

24 – 25 MAI 2016, „Ore de Istorie Vie” la Covasna

Prelegeri cu tema celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate în timpul desfășurării războiului pe continentul european, ținute în fața elevilor Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Voinești, Covasna, pe parcursul a două zile în cadrul programului educațional „Ore de Istorie Vie”.

21 MAI 2016, Noaptea Muzeelor – Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu)

Reconstituirea unei poziții de tragere și prezentarea vehiculului VW tip 82 Kübelwagen, a echipamentului, a armamentului și a uniformelor utilizate de militarii prezenți în București în perioada 1940 – 1945.

14 – 15 MAI 2016, Zilele Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, București

Marcarea a 75 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial (iunie 1941), prin reconstituirea unei poziții de tragere din timpul Campaniei din Răsărit, prin prezentarea de echipament, armament și uniforme utilizate de forțele române, germane și sovietice, precum și prin prezentarea vehiculului VW Kübelwagen.

9 MAI 2016, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (ICR București)

Conferința „Teiul lui Eminescu și sfârșitul războiului în Europa”, parte a programului  educațional „Ore de Istorie Vie”, în cadrul căreia au fost prezentate aspecte inedite legate de teiul lui Eminescu, dar și de viața, armele, uniformele și echipamentul soldaților din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

16 MARTIE 2016, Facultatea de Istorie a Universității din București

Conferința „Viața soldatului pe Frontul de Est (1941 – 1944)”, parte a programului educațional „Ore de Istorie Vie”, în cadrul căreia au fost prezentate studenților Facultății de Istorie a Universității din București, viața, armele, uniformele și echipamentul soldaților din cel timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

4 IULIE – 29 AUGUST 2015, „Școala de Vară la Palat” – Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu)

Prelegeri cu tema celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentare de echipament, armament și uniforme utilizate în timpul desfășurării războiului pe continentul european, ținute în fața a peste 100 de copii, pe parcursul a nouă zile, în cadrul programului educațional  „Ore de Istorie Vie”.

16 MAI 2015, Noaptea Muzeelor – Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu)

Prezentarea vehiculului VW tip 82 Kübelwagen, a echipamentului, armamentului și a uniformelor utilizate de militarii prezenți  în București, în perioada 1940 – 1945.

15 MAI 2015, Redeschiderea Muzeului Municipiului București (Palatul Suțu)

Prezentarea vehiculului VW tip 82 Kübelwagen, a echipamentului, armamentului și a uniformelor utilizate de militarii prezenți  în București, în perioada 1940 – 1945.

9 – 10 MAI 2015, Zilele Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, București

Prezentarea vehiculului VW tip 82 Kübelwagen, a echipamentului, armamentului, precum și a uniformelor  utilizate în timpul Campaniei din Vest, etapă a celui de-Al Doilea Război Mondial, când Armata Română, alături de cea Sovietică, a luptat pentru eliberarea Europei de sub dominația germană.

18 APRILIE 2015, Retro Parada Primăverii, Constanța

Prezentarea vehiculului VW tip 82 Kübelwagen, a echipamentului, armamentului și a uniformelor utilizate în timpul Campaniei din Vest, etapă a celui de-Al Doilea Război Mondial, când Armata Română, alături de cea Sovietică, a luptat pentru eliberarea Europei de sub dominația germană.

14 IANUARIE 2015, Facultatea de Istorie a Universității din București

Prelegerea „Ultimul Blitzkrieg pe Frontul de Vest (1944 – 1945)”, referitoare la ofensiva germană din Ardeni, de la sfârșitul anului 1944, și prezentarea de uniforme, armament și echipament, ținute în fața studenților din anul III în timpul cursului lect. univ. dr. Marian Ștefănescu, în cadrul programului educațional „Ore de Istorie Vie”.

Powered by Semantik and Created by Liviu R.