2%

Redirecționând cei 2% din impozitul pe venit ne veți ajuta să ne îndeplinim misiunea pe care o avem. Sprijinul dumneavoastră ne este esenţial pentru cercetare, achitarea taxelor specifice percepute de arhive, muzee și biblioteci, pentru întreținerea paginii web, cât și pentru deplasări pe teren pentru diverse evenimente culturale.

2 la 100

• Cum redirecționez cei 2% din impozitul pe venit către Asociației Redescoperă Istoria?

Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul trecut. Astfel, puteți ajuta Asociația Redescoperă Istoria fără să vă coste nimic! Procedura este simplă, trebuie doar să vă încadrați în termenul limită: 25 mai 2017!
Formularul poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora. 

» Pasul 1: Descarcați și printați formularul.

Dacă aveți venituri numai din salariu, utilizați Declaraţia 230

Dacă aveți venituri (și) din alte surse, utilizați Declaraţia 200

» Pasul 2: Completați formularul la partea I în cazul Declarației 230, cu datele dvs. și semnați-o. Datele de identificare ale Asociației Redescoperă Istoria sunt precompletate.

Nu e nici o problemă dacă nu știți exact suma care trebuie virată: lăsați-o necompletată și organul fiscal o va calcula și o va vira pentru dvs., conform legii.

Formularul trebuie completat în două exemplare: unul trebuie trimis către Administrația Financiară (vedeți pasul următor), iar celălalt rămâne la dvs.

» Pasul 3: Depuneți formularul completat și semnat la sediul Administrației Financiare de care aparține domiciliul dvs.

• Sponsorizarea Asociației Redescoperă Istoria

Dacă aveți o firmă, aveți profit și plătiți impozit, puteți să sponsorizați Asociația Redescoperă Istoria. Suma donată se scade din impozitul pe profit dacă se îndeplinesc cumulat condițiile:
–          suma nu depășește 0,3% din cifra de afaceri;
–          suma nu depășește 20% din impozitul pe profit datorat.

Cheltuielile ce depășesc aceste limite pot fi înregistrate în contabilitate drept cheltuieli nedeductibile. Sponsorizările se pot face în orice perioadă a anului, sumele urmând să figureze în documentele contabile la următoarea dată a raportării impozitului pe profit.

Detalii:
Beneficiar: Asociația Redescoperă Istoria
Cod de Identificare Fiscală (CIF): 33716830
Cont deschis la Raiffeisen  Bank, Agenția  Crângași

IBAN: RO90 RZBR 0000 0600 1721 0065  

Dacă doriţi să sprijiniți în alt fel Asociația Redescoperă Istoria (ex. prin donare de obiecte), vă rugăm să ne contactați la adresa contact@redescoperaistoria.ro.

Vă mulțumim!