Miercuri, 6 mai 2015, începând cu ora 13:00, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi va avea loc vernisajul expoziției „O colecție și mai multe pasiuni – Lăcrămioara și Florențiu Tanascov”, ce se încadrează în ciclul „Colecţii şi colecţionari”, informează un comunicat trimis redacției Redescoperă Istoria.

image description

Organizată de muzeograf dr. Elena-Ingrid Bahamat, expoziția îşi propune să valorifice patrimoniul unei  colecţii particulare de bunuri culturale din oraşul Galaţi. Pasiunea familiei de colecţionari pentru  valoarea istorico-documentară şi estetică a obiectelor căutate (datorită unui  interes special în  cunoaşterea istoriei locale) sau descoperite întâmplător susţine un demers tematic inedit şi captivant pentru diverse generaţii.

„Pentru mine, să colecționezi este ca și când ai contacta o gripă! Te vaccinezi de o tulpină când găseşti o piesă pe care o doreai, dar apare alta nouă și o iei de la capăt. Altă tulpină virală, alt vaccin…” (Florenţiu Tanascov)