Un pianist pe nume  Arnold Hogg poate fi cu siguranță numit “părintele fotografiilor selfie cu băț” – un fenomen aparent nou, care a luat amploare datorită utilizatorilor de smartphone-uri din zilele noastre.

Selfy-634x450
Realizată în orașul Rugby din Warwickshire, Anglia, în 1926, imaginea alb-negru a cuplului Arnold și Helen Hogg prezintă și un instrument care arată destul de ciudat, și anume un băț pentru selfie-uri. Aparatul foto astfel dotat a permis cuplului să-și facă o fotografie la un an după ce s-au căsătorit.

Fotografia a fost descoperită întâmplător de către nepotul lui Arnold Hoggs, Alan Cleaver, într-un album de familie, însă acesta nu-și poate aminti cum bunicul său a reușit să îmbine dispozitivul.

“Mi-aș fi dorit ca bunicul să fi patentat bățul, astfel am fi putut face o avere. Ca familie, suntem absolut încântați că lumea împărtășește umorul lui Arnold”, a declarat Alan Cleaver.

Revista Time a prezentat monopodul selfie sau ”bățul pentru selfie” ca fiind una dintre cele mai mari invenții ale anului 2014.

Sursa: www.greatindiannews.com