Astăzi, 25 iulie 2013, a fost lansată revista online Redescoperă Istoria, împreună cu suplimentul Redescoperă Istoria prin Reenactment. Multe s-au spus, multe se vor spune având ca tematică istoria. Tipărite sau în mediul online, articolele istorice au fost și sunt întotdeauna la îndemâna oricui dorește să ridice un colț din vălul uitării și să afle măcar o părticică din trecutul său. Așadar, zeci de reviste, mii de articole cu temă istorică au fost publicate până acum în decursul timpului. Cu toate acestea, revista Redescoperă Istoria își propune să iasă din tipare și să facă un pas înainte, abordând istoria dintr-un alt punct de vedere – cel al iubitorilor de reenactment, cel al pasionaților de reconstituire a evenimentelor istorice.

 

*Pentru accesarea revistei, click pe imagine

Alături de articole care vor dezvălui aspecte mai puțin cunoscute ale istoriei naționale și universale, veți găsi în paginile revistei interviuri, reportaje, expoziții, fotografii inedite, precum și prezentarea organizațiilor de reenactment de la noi din țară, dar și acțiuni de reenactment care se desfășoară în străinătate.

*Pentru accesarea revistei, click pe imagine

Redactorii acestei reviste sunt conștienți de faptul că pornesc pe un drum anevoios, chiar aglomerat din punctul de vedere al concurenței, motivați fiind doar de pasiunea pentru istorie și de dorința de a împărtăși cititorilor tot ceea ce descoperă a fi demn de menționat în paginile revistei.

În acest demers revista este susţinută de istorici, precum şi de muzeografii celor mai importante muzee de istorie din România, demers care va aduce în actualitate pentru dvs, evenimentele care au creat istoria. Pentru că istoria începe când se termină prezentul. Pentru că evenimentul zilei de astăzi, mâine va deveni Istorie.

Iată, în continuare, CUPRINSUL primului număr al revistei Redescoperă Istoria:

Statuia Libertății. Acum 130 de ani
Micul Berlin
Întoarcerea acasă a eroilor: Ceremonie de comemorare la Mormântul Ostașului Necunoscut
Asociația Deutsches Freikorps
Uniforma infanteristului român în perioada celui de-al Doilea Război Mondial
Exponatul lunii: PzKpfw IV
Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității
Jilava. Fortul 13
Comunismul în imagini
Eduard Gutescu – Ferestre în timp
O șansă la un miliard: Coliziunea a două gloanțe
Joaca de-a războiul
Amerika: trenul special al lui Adolf Hitler
Glasul frontului
Cronică de film: Unsere Mütter, Unsere Väter
20 de piese de artă imperiale rusești la Washington
Călător pe drum de fier: Mediașul feroviar

Supliment:

Acțiuni de reenactment în lume
Ziua Transmisioniștilor Militari

Membrii fondatori și redactori: Alice Diana Boboc și Mihăiță Enache